tisdag 8 juni 2004

Fushigi Yûgi vol. 1: Priestess


Fushigi Yûgi vol. 1: Priestess
av Yû Watase

Har just köpt det fjärde Fushigi Yûgi-seriealbumet och tänkte att jag skulle läsa om de tre första innan jag läser det. Tror det har kommit ut sådär 10 stycken totalt hittills. Vill ha!

Miaka är en tjej som gillar att äta, men som inte är så förtjust i att plugga. Men hennes mamma vill att Miaka ska komma in på en bra skola, och Miaka vill gärna göra sin mamma glad. Alltså pluggar hon, men hon får ändå inte tillräckligt bra betyg. Dessutom vill hon hellre gå på en annan skola, med lägre antagningskrav. De flesta av hennes kompisar ska gå på den. Hennes bästis Yui ska gå på den fina skolan, men hon är supersmart och behöver knappt anstränga sig för att få tillräckligt höga betyg.

En dag när Miaka och Yui är på biblioteket råkar de hamna i ett rum som egentligen ska vara avstängt. De börjar bläddra i en bok som verkar vara en översättning av en gammal kinesisk historia. Plötsligt blir det jordbävning och när det är över befinner sig de båda flickorna inte längre i biblioteket. De har hamnat mitt i bokens handling, och den börjar med att slavhandlare försöker ta dem till fånga...

Spänning! Action! Romantik! Humor! Dramatik! Väldigt bra inledning på den här serien. Jag tycker att de olika personligheterna kommer fram bra också, även de som kanske inte har så stora roller. Jag menar, en av de allra mest dramatiska scenerna här är ett stort gräl Miaka har med sin mamma.

Nu ska jag läsa nästa del i serien. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar