tisdag 27 december 2011

Smult farvann


Smult farvann
av Trude Brænne Larssen

Karolines syster Marte skulle egentligen ha konfirmerats förra året, men då blev det så mycket som kom emellan. Men är man inte konfirmerad så räknas man heller inte som vuxen, så den stundande konfirmationsdagen är verkligen efterlängtad. Familjen har bullat upp med mat och bjudit in släkt och vänner. Men nu ser det ut som om Marte inte kan konfirmeras det här året heller.

Samtidigt oroar sig Karoline för modern. Lina ser visserligen till att hon inte har ont, men hon är ändå väldigt trött och medtagen. Om det är något familjen Vik inte behöver så är det fler bekymmer och mer ansvar, men ibland går det bara inte att undvika.

Många spännande händelser här, men jag tycker ändå att det märks att serien går mot slutet. Det är fler saker som ordnar upp sig än nya bekymmer. Men det är fortfarande såpass mycket problem och konflikter att det är spännande. Och det är visst inte för sent för serien att ta en ny vändning. Det håller verkligen spänningen uppe. Det finns ju också ett kriminalfall som har funnits i bakgrunden hela tiden. Läsaren och huvudpersonen vet nog vem som ligger bakom, men kommer rättvisa skipas?

Legdebarna:
1. "Glassmaleriet"
2. "Brennemerket"
3. "Tiggerjenta"
4. "Taus tale"
5. "Hvite løgner"
6. "Blodspor"
7. "Lånt fremtid"
8. "Amerikabåten"
9. "Tyveriet"
10. "Heltedåd"
11. "Soldans"
12. "Flyktning"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar