söndag 4 december 2011

En smakebit på søndag (vecka 48)

Den här veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Se resten av veckans smakbitar här. Där finns även information om hur du kan delta.

Men jag förirrar mig från marsbalen, där både Jean och jag spenderade för mycket och oklokt blandade malaga med rhenskt. När vi kommit hem, och Jean gått och lagt sig, talade vi en stund om den lyckade kvällen. Jean var allt lite förälskad. Han jollrade om mamsell Clewberg, och jag förmanade honom att tänka på hennes ställning.
"Tror du mig verkligen om att förföra en flicka av bättre klass, som tillika är min bäste väns syster?" minns jag att Jean förnärmat frågade och satte sig upp i sängen. Och det var just vad jag trodde.
(Carina Burman, "Min salig bror Jean Hendrich", s. 57)


Ännu en smakbit från en bok av Carina Burman, men den här gången från hennes debutroman, och inte från en av hennes deckare. Den här utspelar sig på 1700-talet och handlar om skalden Kellgrens liv, som det kunde ha berättats av hans bror och en av hans älskarinnor. Jag ska inte säga att jag har kämpat med boken i ett par veckor, för det är inte en bok som är jobbig att läsa. Däremot har jag kämpat med feber och inte orkat läsa så mycket åt gången. Det var också därför jag inte deltog med någon smakbit förra veckan. Jag läste ingenting på hela dagen.

5 kommentarer:

  1. En spennende smakebit!

    SvaraRadera
  2. Jeg har ikke hørt om hverken bok eller forfatter fra før av, men det er noe jeg digger med denne søndagsutfordringen også - at man noen ganger får lese smakebiter fra verk som man kanskje aldri ville ha vært borti ellers. :)

    SvaraRadera
  3. Jeg håper du er frisk igjen denne uken og at du får mer tid til å kose deg med bøker :) Denne boken var en ny oppdagelse for meg.

    SvaraRadera
  4. Dette virker som ei spennende bok!

    SvaraRadera
  5. Tack. Det är en bok som har hunnit bli några år och som dessutom är svensk, så den är antagligen inte så känd i Norge. :)

    Mari: Inte frisk, men lite bättre åtminstone. :)

    SvaraRadera