söndag 24 augusti 2014

Se, döden på dig väntar


Se, döden på dig väntar
av Maria Lang

Puck springer ihop med en gammal vän som precis har fått en tillfällig tjänst som intendent vid Drottningholmsteatern. Den här säsongen ska man sätta upp Cosi fan tutte, och Puck och Eje får en inbjudan till cocktailparty med hela ensemblen. Mest spännande är det förstås att träffa den världsberömde dirigenten Mattias Lemming, som bara är i Sverige för den här uppsättningen, och den hyllade operasångerskan Tove Monrad. Men Puck upptäcker snart att inte alla i ensemblen kommer så väl överens.

En tid senare inträffar ett mord. Offret är en i ensemblen till Cosi fan tutte, och mycket tyder på att mördaren är någon av de andra i gruppen. Men vem? Puck blir lite för inblandad i fallet, på flera sätt.

Ni behöver inte oroa er för att jag ska avslöja mördaren här, för jag har redan glömt vem det var. Det här var väl inte en av de mer minnesvärda Maria Lang-deckarna och är väl den jag tycker sämst om hittills i serien. Fast den var ju ändå ganska kul att läsa.

2 kommentarer:

  1. Jag är faktiskt lite sugen på att läsa någon Maria Lang-deckare, för det känns som "klassiker" man borde ha läst. :) Men just den här kanske jag skippar.. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske bäst att läsa någon annan. ;-)

      Radera