torsdag 18 juli 2013

Vatten och salt


Vatten och salt
av Sofie Trinh Johansson

Min favoritsak med den här boken är förstås att det är en historisk romance som utspelar sig i min hemstad, alltså Varberg. Bara en sån sak. Sedan är det också en underhållande berättelse, som då och då tar nya vändningar som man ibland har förutsett, ibland inte.

Det är 1910-tal och Vilhelm Wohlin är en ung man som tillhör en av Varbergs finare familjer. Det är hans mor som styr familjen, och hon har både bestämt vilket yrke han ska utbilda sig till och vilken flicka han ska uppvakta med tanke på äktenskap. Och Vilhelm gör som han bli tillsagd. Tills han lägger märke till en ung kvinna på en fest, och sedan på ännu en fest. Hon förändrar sitt utseende och har en ny historia om sin bakgrund varje gång, och det verkar bara vara Vilhelm som känner igen henne som samma person. Han blir förälskad, men hur ska han få reda på vem hon är i verkligheten?

Det var rätt spännande att se hur det skulle gå, men det tog ändå ganska lång tid att läsa boken p.g.a. att språket inte var så bra som det kunde ha varit. Det blir väl lätt så på små förlag. "Vatten och salt" verkar vara den enda bok som har kommit ut på det här förlaget, för jag kan inte hitta någon annan info om förlaget överhuvudtaget. Ett mer etablerat förlag hade säkert hjälpt till att rensa bort små språkfel, så sånt kan man egentligen inte hänga upp sig på. Jag vet ju hur det gick när jag korrekturläste en bok för ett litet förlag ... ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar