lördag 26 mars 2011

Neon Genesis Evangelion Volume Eleven


Neon Genesis Evangelion Volume Eleven
av Yoshiyuki Sadamoto (originalkoncept av GAINAX, khara)

Det är inte utan att man tänker på situationen i Japan just nu när man läser Neon Genesis Evangelion. Det här är fjorton år efter Second Impact, den största katastrof mänskligheten har upplevt. Jorden anfalls av enorma robotar (?) lite då och då, och för att försvara sig har ett fåtal enorma stridsrobotar byggts. Men annars är allt som vanligt. Uppenbarligen fungerar det japanska skolsystemet precis som tidigare även efter apokalypsen, och t.ex. ägnar sig tjejer fortfarande åt saker som att göra en fin matlåda åt killar de är kära i. Jag vet inte hur vanligt det är att göra det i verkligheten, men det känns som en typisk grej som kan hända i en manga som utspelar sig i den vanliga världen så att säga.

I den här volymen får man veta mer om den nya EVA-piloten som dök upp för första gången i den förra. Han är väldigt udda och kall, men det ser ut som om han kommer ha en stor påverkan på huvudpersonen Shinji.

Tråkigt att man blev tvungen att börja läsa på ett annat språk. Jag hade gärna sett att man fortsatte ge ut serien på svenska, men den är bara en av alla manga som man slutat ge ut på svenska de senaste två åren, eller hur länge det nu blir. Extra synd eftersom Neon Genesis Evangelion är en av de bästa.


Tidigare delar i serien:
- Neon Genesis Evangelion del 1 - Apostlarna anfaller
- Neon Genesis Evangelion del 2 - Pojken och kniven
- Neon Genesis Evangelion del 3 - Ett vit ärr
- Neon Genesis Evangelion del 4 - Asuka anländer (Omläsning av del 1-4)
- Neon Genesis Evangelion del 5 - Gravkors
- Neon Genesis Evangelion del 6 - Fjärde barnet
- Neon Genesis Evangelion del 7 - En mans strid (Omläsning av del 5-7)
- Neon Genesis Evangelion del 8 - Moder
- Neon Genesis Evangelion del 9 - Femte barnet
- Neon Genesis Evangelion del 10 - Tårar (Omläsning av del 8-10)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar