fredag 19 november 2004

Neon Genesis Evangelion del 1 - Apostlarna anfaller


Neon Genesis Evangelion del 1 - Apostlarna anfaller
av Yoshiyuki Sadamoto/Gainax

Ännu en mangaserie som har börja komma ut på svenska. Den här utspelar sig femton år efter en stor katastrof som utplånade halva mänskligheten. Samhället har börjat fungera igen, men man står inför ett nytt hot. Något som kallas "apostlar" anfaller jorden och vill tydligen utplåna mänskligheten helt och hållet. Men man har utvecklat ett vapen mot dem, enorma robotar som kallas evangelion och som styrs genom att piloten ingår i en symbios med dem. Det är inte alla som har den förmågan.

Fjortonårige Shinji är en av de som kan, om än motvilligt. Det är hans pappa som ligger bakom evangelionprojektet. De har inte haft kontakt på flera år, men nu vill pappan att Shinji ska komma. Shinji blir besviken när han inser att det enbart är för att pappan vill att han ska bli evangelionpilot, inte för att han vill träffa sin son.

Hmm, kan nog bli rätt bra. Jag gillar att den här mangan har en annan stil än de andra jag läser, som är mer tjejiga. Här är det mycket mer robotar som slåss och sånt. Kanske kan bli tråkigt i längden, men jag hoppas att det mest handlar om människorna bakom... Egentligen är det väl animen som är mest känd och som kom först. Den är visst väldigt omtalad och omtyckt. Borde kanske se den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar