måndag 20 september 2010

Blodspor


Blodspor
av Trude Brænne Larssen

Ett missförstånd uppstår mellan Karoline och Aksel, och hon kan inte rätta till det utan att avslöja saker som hon inte vill berätta för honom. När hon får ett brev från syskonen som bor kvar i hembygden bestämmer hon sig för att resa dit en tur, trots att hon är illa sedd där. Marte skriver att Karoline har ärvt något av den förra prästen, och att det kanske kan vara värdefullt.

Trots att det inte har gått lång tid sedan Karoline lämnade hembygden är båda syskonen förändrade. Särskilt Lars, den slarvige äldste brodern, som verkligen har skärpt till sig. Det, och det märkvärdiga arvet, ger nytt hopp om att Karoline ska kunna uppfylla sin och syskonens dröm: att köpa tillbaka gården och bo där tillsammans alla fem.

Som vanligt går historien framåt, det händer nya spännande saker och det går snabbt och lätt att läsa trots att mycket av det som händer inte är särskilt glädjande. En bra underhållningsserie.

Jag tänkte förresten på en sak angående Hanette, som är en av få i bygden som inte har vänt Karoline ryggen. Antyder hon att hon är en av bergfolkets ättlingar? Bergfolket är troll, eller snarare de varelser som är upphovet till berättelser och troll och jättar, som förekommer i några av Trude Brænne Larssens andra bokserier.

Legdebarna:
1. "Glassmaleriet"
2. "Brennemerket"
3. "Tiggerjenta"
4. "Taus tale"
5. "Hvite løgner"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar