lördag 4 september 2010

Norska bokfrågor

Jag blev taggad av Eli.

Kva for bok les du akkurat no?

Jag har precis börjat på "Blodsarv" av Denise Mina. Den tror jag kommer vara väldigt bra.


Kor likar du best å lese?

På sängen eller i soffan hemma. På spårvagnen funkar också bra.


Kva for bok skulle du ønske kunne blitt filmatisert?

Man behöver inte önska, för det mesta brukar böckerna filmatiseras innan jag hinner läsa dem. Och jag är inte så väldigt intresserad av att böckerna jag ser filmas överhuvudtaget. Jag vet ju vad som händer i dem. Men jag brukar gilla att se Jane Austen-filmatiseringar. De är ju förstås redan filmade alla sex, men jag har i alla fall sett särskilt BRA filmatiseringar av alla. (Jag såg att P&P filmas IGEN. Det känns kanske lite onödigt. Ta "Northanger Abbey" eller nåt i stället!)


Kva er favorittboka di?

Ehm, det vet jag inte. Det finns alldeles för många många böcker för att man ens ska kunna plocka ut några stycken.


Er det nokre bøker du ser fram til å lese dei neste månadene? Kva for bøker?

Som kommer att komma ut, eller? Maria Sveland ska komma (har kommit) med en ny bok. vad är det mer? Jag vet att det är mer. Jag får väl se på Bokmässan. :) Men det är osannolikt att jag kommer att läsa helt nyutkomna böcker. Böcker som jag har tänkt läsa snart är t.ex. "Udda verklighet" av Nene Ormes (som iofs är nyutkommen), "Shakespeare and Company" av Sylvia Beach, "The Silver Metal Lover" av Tanith Lee och säkert mera Spiderwick.


Kva syns du er den finaste forsida på ei bok?

Det är ju också omöjligt att svara på. Det finns för många. Många nya böcker är fina, och en hel del ganska gamla också. Däremot brukar böcker från 1980-90-talet sådär inte vara så vackra direkt. Jag tror inte att de satsade lika mycket på omslagsdesignen då.

En bok som jag köpte nyligen mycket baserat på omslaget var "The Children's Book" av A.S. Byatt (ser finare ut i verkligheten). Fast jag hade ju även hört talas om författaren tidigare och baksidestexten lät lovande ...


Och så ska jag tagga tre andra. Det får bli ... Cecilia, Marie och Karin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar