måndag 27 september 2010

Bokmässan 2010

Jag och Malin var på bokmässan flera gånger i helgen. Vi strosade mest runt och tittade på lite allt möjligt och handlade naturligtvis en del böcker, men det blev inte mycket av signeringar och andra programpunkter. Jag fick bara en bok signerad, Malin Billers nya serieroman. Malin (min syster alltså, inte Biller) köpte två böcker av Ola Wikander (och i det ena fallet, även hans far) och fick dem signerade. (För övrigt vid ett av ytterst få föredrag vi var på.) Annars blev det mycket från antikvariat, speciellt för Malins del. Jag är nöjd med skörden, även om det förstås gick hårt åt plånboken. Men det blir så ibland.

På fredagen förvånades vi av att vi inte såg Björn Hellberg en enda gång! Men ordningen återställdes så småningom och vi såg honom sitta och signera minst sju gånger under hela helgen (på samma ställe hela tiden). Vi såg även en del andra kändisar, och ibland frotterade vi oss bokstavligen med dem. Ibland är den enda möjliga vägen att gå en trång passage mellan en bokhylla och Jan Guillou.

Tyvärr kom jag inte in på söndagens Håkan Hellström-seminarium. De fick bara plats/lov att ha 600 personer i V-hallen, och vi var säkert ett par hundra som fick vända om. Anna lyckades nätt och jämnt komma in och hon säger att det var väldigt bra. Det finns säkert någon filmsnutt på nätet att titta på.

Jag fick tag på "Nazibeatles" av Gunnar Krantz. Jag har inte lyckats hitta den på internet, varken ny eller begagnad, så det var roligt. Det finns flera andra böcker som jag också är väldigt glad över. Nu ska här läsas!

Det kanske kommer några bilder senare.

3 kommentarer:

  1. Magnus var också där, han var nämligen på Wiehe/Hansen som var i samma lokal innan. Magnus fick även Tårtgeneralen signerad av både Hammar och Wikingsson i present av mig.

    SvaraRadera
  2. Missade Björn Hellberg helt under lördagen. Ingen skada skedd, men ändå ...

    Jan Guillou var däremot underhållande. På något vis lyckades han vimsa sig ca 2 meter utanför Piratförlagets monter och såg då ut att 'tänka': "Var faan e min monter?"

    SvaraRadera
  3. Anna: Javisst ja. Vid närmare eftertanke skrev nog Magnus också något i sin statusrad om de här seminarierna. Undrar om Tårtgeneralen är bra. Jag köpte den ganska nyligen, men har så klart inte läst än.

    Cecilia: Haha, man tycker ju att Guillou borde hitta på mässan. Gissar att han har varit där flera gånger.

    Hellberg verkar sitta i samma hörn ca hela bokmässan. Och när han inte gör det så signerar han i var och varannan bokhandel man är i.

    SvaraRadera