onsdag 15 juli 2009

Systrar i jeans: Tredje sommaren


Systrar i jeans: Tredje sommaren
av Ann Brashares

För tredje sommaren i rad ska Carmen, Lena, Bee och Tibby skicka runt de "magiska" jeansen mellan sig. Den här gången är det lite speciellt, för de kommer inte återförenas till hösten. Jo, i slutet av sommaren ska de på en gemensam semestertripp till kusten, men efter det ska de börja på college. Olika college. Hela boken börjar med att de tar examen från high school.

I år ska Bee vara tränare på ett fotbollsläger. Och vem råkar mer vara där som tränare om inte hennes lägerflirt från två somrar sedan. Då var han ledare och hon lägerdeltagare, och det hela var väldigt förbjudet. Bee tycker det är väldigt pinsamt att tänka på hur efterhängsen hon var då, fast han är ju fortfarande skitsnygg. Trassligt värre.

Lena har en jobbig sommar. Hennes pappa har bestämt att Lenas farmor måste flytta från Grekland och bo hos dem, så att de kan ta hand om henne. Men farmodern trivs inte och det går ut över alla. Dessutom blir Lenas pappa upprörd när han inser vad Lena faktiskt ritar av på sin krokikurs, och plötsligt tycker han inte att konstskolan hon ska börja på till hösten är någon bra idé. Kommer han försöka hindra henne från att börja där?

Carmen har problem. Dels ett med sin mamma och mammans nye sambo, men också med en kille. En snygg och trevlig kille som hon har lätt att prata med - det är bara det att varenda gång de springer på varandra så framstår Carmen som extremt god och självuppoffrande. Hon är rädd för att han inte ska få en rättvis bild av henne.

Tibby deppar över att allt förändras, och över att det känns som om hon håller på att förlora sitt gamla liv. När hennes syster råkar ut för en allvarlig olycka känner Tibby sig ännu värre.

Men de har ju stöd av varandra, och ibland av andra också. Jodå, allt ordnar sig till det bästa, precis som man kunde räkna ut. Och jag tycker att det är så himla bra. Hehe. Det är ju tjocka böcker, den här är på ca 400 sidor, men det är ju nästan så att jag läser ut dem i en sittning.

De tidigare böckerna i serien:
- "Systrar i jeans"
- "Systrar i jeans: Andra sommaren"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar