tisdag 3 oktober 2006

Legend of Chun Hyang


Legend of Chun Hyang
av CLAMP

Egentligen är Chun Hyang en karaktär i en gammal koreansk berättelse, om en flicka som förlorar sin älskade Mong Ryong (han dör inte, han är tvungen att åka bort) och efter det tackar nej till närmanden från andra män, eller närmare bestämt en ond lokal härskare. Chun Hyang fängslas, men Mong Ryong dyker upp i förklädnad och allt ordnar sig. Eller nåt sånt.

I alla fall så är Chun Hyangi CLAMP:s manga lite annorlunda, för att citera inledningen i varje kapitel i "Legend of Chun Hyang". Hon är dotter till byns läkekunniga kvinna och bäst i byn på kamptekniker. Byborna plågas svårt av sin onde Yang Ban (d.v.s. den som styr byn på uppdrag av regeringen), och Chun Hyangs motstånd leder till obehag för henne och hennes mor. Det enda de kan hoppas på är att regeringens sägenomspunna inspektör, som är den ende som har lov att trotsa en Yang Ban, ska upptäcka missförhållandena i byn. Så en dag dyker den matglade och hopplöse främlingen Mong Ryong upp, och han verkar bli förtjust i Chun Hyang. Det är inte ömsesidigt...

Hmm, jag tyckte väl att "Legend of Chun Hyang" här var en rätt bra manga, men inte det bästa jag har läst. Men om man vill läsa nåt som bara är en volym istället för en hel serie kan man ju välja den här. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar