onsdag 12 oktober 2011

Nina Hemmingsson


Nina Hemmingsson
Text: Sara Teleman
Bild: Nina Hemmingsson

Jag köpte ett par av böcker i serien Svenska illustratörer och konstnärer på Bokmässan. Den här och så den om Martin Kellerman. Den här boken består av en intervju med Nina Hemmingsson om hennes skapande, vilka teman som ofta dyker upp i hennes bilder och mycket annat. Och så är det ungefär hundra sidor med bilder, som jag antar ska representera flera sidor av Hemmingssons konst och serier.

Det är pocketformat på boken, och någon enstaka av serierna kan vara svår att läsa i det formatet. Men klart värt ett försök. De flesta bilderna syns dock bra, så det är inget stort problem. Jag gillar Nina Hemmingssons stil, men jag har väl inte läst hennes böcker så jag kan inte avgöra hur mycket av materialet som är nytt. Kanske blir det många repriser om man har läst böckerna. Men det är ju en bra intervju här också. Jag hade väntat mig mer text, men det är ju egentligen bilderna som är det viktiga.

2 kommentarer:

  1. Den har skulle vara intressant att lasa, jag gillar verkligen hennes serier sa det vore kul att veta mer om sjalva manniskan bakom dem!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att intervjun kunde varit lite längre, men eftersom jag knappt har läst någon annan intervju med Nina Hemmingsson så fick jag ju ändå reda på mycket nytt.

    SvaraRadera