lördag 12 april 2008

I.N.V.U. 1-3



I.N.V.U. 1-3
av Kang Won Kim

Äntligen har sista delen (del 4) av I.N.V.U. kommit ut. Den är två år försenad. Först var det nog nåt strul med serien i Sydkorea, den tog en paus eller nåt, och sen gick ju det svenska förlaget i konkurs. Men nu är det ju ett annat förlag som har tagit över utgivningen av bl.a. denna serien. Men innan jag läser den sista har jag förstås läst om de tre tidigare delarna.

De var faktiskt bättre den här gången. Det blev mycket mer sammanhang när man läste dem direkt efter varandra. Det finns ganska många olika trådar i berättelsen. Huvudpersonen är en sexton år gammal tjej, Sey, som får bo hemma hos mammans väninna medan mamman flyttar till Italien på ett par år. Äntligen en chans att få ett normalt familjeliv? Men det visar sig att familjen inte är så normal som den verkade på ytan.

Dessutom en bästis som är kär i en konditor, en annan kompis som vill bli modell, en lärare som många tycker är snygg, en lite mystisk kille som verkar vara intresserad av Sey etc. etc. Hur ska allt detta kunna få sin upplösning på bara en volym till? Det är en såpa, men det kan ju vara kul att läsa en sån.

I.N.V.U.:
- "I.N.V.U. 1"
- "I.N.V.U. 2"
- "I.N.V.U. 3"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar