söndag 8 oktober 2006

Emma



Emma 1
Emma 2
av Kaoru Mori

Bara för att det är manga så behöver det ju inte vara särskilt japanskt. "Emma" utspelar sig i det viktorianska England och författaren/tecknaren Kaoru Mori har lagt ner mycket jobb på att allt ska se riktigt ut.

Emma är husa hos fru Stonar, men de är inte bara arbetsgivare och tjänstefolk, utan har också lite av ett mor-dotterförhållande. Kelly Stonar blev änka som mycket ung, innan hon hann få egna barn. istället för att gifta om sig har hon istället tillbringat sitt liv som nanny, innan hon drog sig tillbaka till ett eget litet hus i London. Emma har hon räddat från ett liv i misär på gatan och har uppfostrat henne sedan dess.

En dag kommer ung man, William Jones, på visit. Kelly Stonar är hans gamla nanny, och hon har inte sett honom sedan han var liten. William och Emma fattar tycke för varandra, och Kelly Stonar hade inte varit emot en sådan förbindelse. Men det hade tyvärr familjen Jones haft. De är en fin familj och vill inte beblanda sig med tjänstefolk.

Williams vän Hakim, som tillhör en kunglig indisk familj, visar också intresse för Emma. Kommer de båda vännerna bli rivaler?

Den här serien kommer definitivt att följas. Både min syster och min brors flickvän verkar också gilla den. Läs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar