måndag 25 juli 2005

Chocolate Christmas


Chocolate Christmas
av Naoko Takeuchi

Tysk läsövning. :) Den här pocketen innehåller två kortare serier av hon-som-gjorde-Sailor-Moon. De är rätt söta, men lite svåra att hänga med i. Folk är väldigt lika varandra, det är inte alltid helt självklart i vilken ordning man ska läsa och så är det på tyska också. Men jag har läst den förr och dessutom verkar det som om de tyska böcker jag har läst sedan dess har gjort mig lite bättre på tyska.

Här är lite om handlingen:

Ryon i "Chocolate Christmas" önskar att hon också hade någon (gärna en pojkvän då...) att tillbringa julen ihop med. Det gör visst även den nye radio-dj'n "Choco". Han bestämmer sig för att använda sitt program för att hjälpa folk med deras kärleksbekymmer. Ryon blir Chocos största fan och hennes nya hobby blir att para ihop sina skolkamrater. Och så tar hon ett jobb i radiostudion i hopp om att få en glimt av sin idol.

"Wink Rain" handlar om Marin och hennes vänner. När hon var yngre hade hon två bästa kompisar, Aya och Itohki. Men nu är de två ett par, och även om de fortfarande vill umgås med Marin så känner hon sig ofta som femte hjulet. Så börjar en av Itohkis kompisar umgås med dem. Han är tydligen intresserad av Marin, men vem vill hon helst ha - honom eller Itohki?

Sött, men det är inte nödvändigt att köpa den om du inte är ute efter nåt att öva upp din tyska på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar