torsdag 16 maj 2013

Stora bokbytardagen

Bra initiativ att flytta Stora bokbytardagenarrangemanget i Varberg från torget till biblioteket. Mest för att det nu pågår hela dagen i stället för bara ett par timmar under arbetstid. Jag hann byta böcker i år!

Lämnade fem gallrade (det stod att man fick ha med max fem, men egentligen kunde jag säkert ha tagit med fler) och plockade åt mig de här fem:


- Två böcker om Apan Papan av Mathias Johansson. Detta enbart för att mitt älsklingsgosedjur från barndomen heter Apan Papan! Jag har läst igenom dem och de är väl inte den sortens barnböcker som vuxna också uppskattar. Jag har ingen aning vad barn tycker om dem. Får se om brorsbarnen vill testläsa någon gång.

- "Ediths bok" av Patricia Highsmith. Jag tror att den kan vara bra. Är nog den bok jag är mest nöjd med av dagens skörd.

- "Ojingogo" av Matthew Forsythe. Ordlöst seriealbum som kan vara antingen bra eller dåligt. Det ger sig.

- Det fanns många ganska nya böcker som såg ut att vara recensionsexemplar från Hallands Nyheter (det är de som arrangerar bokbytet i Varberg, tillsammans med biblioteket). Jag velade länge, men till slut blev det "Ni är inte så märkvärdiga som ni tror" av Ricki Neuman, en bok som jag tror att jag nätt och jämnt har hört talas om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar