fredag 8 juli 2011

Kare Kano Vol. 17 & 18Kare Kano Vol. 17 & 18
av Masami Tsuda

De här två volymerna handlar mycket om Soichiros biologiske far, som man tidigare nte har fått veta så mycket om. Men nu dyker han upp. Han är av en helt annan typ än Soichiros biologiska mor, men kanske hade han varit nästan lika dålig som förälder. Han är verkligen en udda typ.

I volym 18 får man veta mycket av bakgrunden till varför pappan, Reiji, har blivit den han är. Det är en mörk och invecklad familjehistoria. Alltså ganska spännande. Det verkar som om tillbakablicken kommer fortsätta i nästa volym.

Jag gillar förresten Masami Tsudas små marginalanteckningar. Det är ju en bonus man får i manga, att i samlingsvolymerna ritar och skriver författaren små hälsningar och dagboksanteckningar i de utrymmen där det väl har funnits reklam när serien gick i en tidning. Masami Tsuda skriver om saker hon gillar, matlagning, te på hög nivå och om böcker. Och om sin hälsa. Det verkar ganska vanligt med bräckliga mangaka. Eller är det kanske något man talar om i Japan över huvud taget - sin bräckliga hälsa?

Kare Kano:
- Kare Kano Vol. 1 & 2
- Kare Kano Vol. 3 & 4
- Kare Kano Vol. 5 & 6
- Kare Kano Vol. 7 & 8
- Kare Kano Vol. 9 & 10
- Kare Kano Vol. 11 & 12
- Kare Kano Vol. 13 & 14
- Kare Kano Vol. 15 & 16

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar