fredag 16 juli 2010

Vilken fullträff, Lotta!


Vilken fullträff, Lotta!
av Merri Vik

En av böckerna som jag har köpt de senaste åren när jag kompletterade min samling, och inget jag minns från när jag var yngre. Ofta gillar jag de som jag har läst för länge sedan bäst. Men den här är ju rolig. Mest skrattar jag nog åt "Cicero med en massa skär kräm på strumporna".

Här får man läsa om sista tiden i skolan innan sommaren och om en del av sommarlovet. Lotta är så klart på landet en del och Giggi kommer också på besök dit. Och av en slump hyr den unge poeten Lenni, en av Lottas bekanta som hon alltid brukar småtjafsa med, ett rum på en gård i närheten. Och han ställer till en del uppståndelse, men utan att själv inse det.

En annan gäst på landet den här sommaren är Paul, som dyket upp när han har permission. Det är väl så att både hans föräldrar och tant Bernhardina bor på "panget" (som det så klart kallas) i Rönnvik. Sedan ett par böcker tillbaka har vi inte behövt tvivla på att Lotta är förälskad i Paul, men hon har inte visat det för honom än. Men nu börjar det lite vara på gång att de nog kommer bli ett par.

Paul har dessutom med sig en lumparkompis, Oscar, och trots att rationella Giggi förnekar allt så tycker Lotta att Giggi verkar lite väl intresserad av honom ... Jag vet ju vad som kommer att hända, men jag har bara läst hela serien i nåtsånär ordning en gång tidigare så det är roligt att se hur handlingen utvecklar sig.

Lotta-böckerna:
1. "Det är Lotta, förstås!"
2. "Ja, se Lotta!"
3. "Lotta är sig lik"
4. "Skärp dig, Lotta!"
5. "Lotta slår till"
6. "Fara på taket, Lotta!"
7. "Vilken skiva, Lotta!"
8. "Skriv upp det, Lotta!"
9. "Rena snurren, Lotta!"
10. "Se dig för, Lotta!"
11. "Bra gissat, Lotta!"
12. "Platt fall, Lotta!"
13. "Rena mörkret, Lotta!"
14. "Hejda dej, Lotta!"
15. "Full fart, Lotta!"
16. "Arma Lotta!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar