torsdag 29 juli 2010

Kom närmare


Kom närmare
av Sara Gran

Den amerikanska författaren med det otroligt svenska namnet. :) "Kom närmare" var hennes debutroman och när jag läser lite om henne så blir jag väldigt sugen på att läsa hennes roman "Dope". Den verkar mycket intressantare än "Kom närmare".

"Kom närmare" handlar om Amanda, som är en ganska vanlig kvinna, med ett ordentligt liv. Hon är gift, har ett spännande jobb, en bostad som hon och maken har lagt ner mycket arbete på etc. Men så är det de där mystiska knackningarna som de inte kan hitta orsaken till. Märkliga saker börjar hända. Amanda börjar få konstiga drömmar, hon drabbas av minnesluckor och ibland ger hon efter för de där små elaka impulserna som alla normala människor brukar undertrycka. En dag får hon en bok om demonbesättelse i posten, förlaget hon hade beställt en annan bok från har uppenbarligen skickat fel titel. Men mycket i boken verkar oroväckande nog stämma in på henne själv. Är det dumheter, har hon blivit galen eller är hon besatt?

Underhållande bok som är ganska läskig i början, men tappar det ganska snart. Bra idé, det här med hur en helt vanlig person börjar uppföra sig allt mer märkligt, men som vanligt i skräcklitteratur så är det redan för mycket när man väl kommer till slutet. Det är inte en jättebra bok, men helt klart tillräckligt bra för att läsas. Inte är den lång heller. Perfekt om man vill ha något lagom läskigt som man läser ut på en dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar