söndag 8 augusti 2004

Ugress


Ugress
av Trude Brænne Larssen

Det här är den tredje boken i serien Holmegaard, som handlar om Daniella (Dan) som oväntat ärver en stor gård som är känd för sina goda resultat på galoppbanan. Tyvärr försöker han som trodde att han skulle få ärva gården sabotera så mycket som möjligt för henne, och nästan inga hästägare har längre kvar sina hästar på Holmegaard efter baktalningskampanjen. I stället måste Dan och de som står på hennes sida pröva nya sätt att tjäna pengar.

Dans vän Tor lever för att åka motorcykel. Men för ett tag sen fick han ett anfall och läkarna kan inte utesluta epilepsi. I så fall får han inte behålla körkortet. Sedan detta inträffade har Tor trasslat till sitt liv mer och mer, och inte slutar han med det i den här boken heller.

Affärerna börjar gå bättre för Dan, även om hon är nervös över att det krävs så stora investeringar i samband med Holmegaards nya verksamheter. Men de som vill ha bort henne har inte gett upp...

Jodå, den här boken är väl ungefär lika bra som de båda tidigare i serien, "Mot alle odds" och "Arvegods". De kommer inte att förändra ditt liv, men som underhållande läsning som inte ställer några större krav är den bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar