fredag 13 augusti 2004

Bachelors Anonymous


Bachelors Anonymous
av P. G. Wodehouse

Ivor Llewellyn, ägaren till en filmstudio i Hollywood, har en liten ovana - han kan inte låta bli att fria till de kvinnor han träffar. Nu har han just skilt sig för femte gången och önskar inte ingå något nytt äktenskap. Men han vet att han inte kommer kunna hejda sig. Men hans advokat, Ephraim Trout, vet råd. Trout är motståndare av äktenskapet och tillhör en stödgrupp som kallar sig Bachelors Anonymous. Om en medlem skulle få lust att göra nåt som skulle kunna leda till äktenskap talar genast de andra medlemmarna honom till rätta. Men Llewellyn ska till London och där finns inget Bachelors Anonymous. Trout föreslår att Llewellyn helt enkelt anställer någon för uppgiften.

Valet faller på Joe Pickering, vars pjäs Cousin Angela just lagts ned efter bara ett fåtal föreställningar. Joe tycker att jobbet verkar helt okej, han ska säkert kunna hindra Llewellyn från att fria. Men själv delar han egentligen inte Bachelors Anonymous uppfattning, han har just börjat uppvakta en söt journalist, Sally Fitch. Men det tänker äktenskapsmotståndarna Llewellyn och Trout sätta P för. Ungefär som om Joe och Sally inte var tillräckligt bra på att trassla till det och skapa missförstånd även utan inblandning från andra...

Ja, och så är det flera andra personer och omständigheter inblandade i hela trasslet. Men det slutar så klart bra. :)

Lättsam underhållning. Trevlig och ganska rolig bok, men kanske inte sådär superbra egentligen. Misstänker att böckerna om Jeeves och Wooster är bättre, de är åtminstone mycket mer kända. Det här är den första Wodehouse-bok jag har läst. Det är möjligt att jag kommer läsa fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar