tisdag 10 augusti 2004

Elfquest



Siege At Blue Mountain
The Secret of Two-Edge
av Wendy & Richard Pini

Femte och sjätte albumet i The Elfquest Reader's Collection. De fyra första läste jag för över ett år sedan, har nämnt det här. Serien handlar om alver, mest om Cutter och gruppen (stammen?) han är ledare för. Vargryttarna, tror jag de kallas på svenska, de har ett väldigt nära förhållande till sina vargar. Gruppen lever i skogen, men börjar resa runt i världen och träffar andra alver som lever på helt andra sätt. Dessutom får de veta saker om sitt ursprung.

"Siege At Blue Mountain" och "The Secret of Two-Edge" bildar en sammanhängande historia, som utspelar sig några år efter de fyra första albumen. Det finns en grupp alver som kan flyga. Deras ledare är den grymma Winnowill. En av hennes krigare vill lämna sin tjänst, och tänker i gengäld lämna ett barn hon stulit hos Vargryttarna till Winnowill. Men Vargryttarna tänker inte ge upp en av de sina...

Fina seriealbum det här. :) Tur att Kristin har dem, för jag har inte råd att köpa dem. Hehe. Är ganska många. Undrar om de har dem på bibblan. Säkert inte allihop i så fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar