fredag 30 januari 2009

Shiraz: The Fame Diaries


Shiraz: The Fame Diaries
av Grace Dent

Shiraz och gänget överlevde sin Ibizaresa, och nu har Shiraz' bästis Carrie nya planer för sitt liv. Hon ska bli känd. Enda haken är att Carrie inte har några talanger, men hon har ingen självinsikt heller så det är inget hon ser som ett problem. Carrie vill bli känd snabbt, och det snabbaste sättet är att vara med i en dokusåpa. Alla säger att hon är skitsnygg, så Supermodel Unmasked (typ Top Model) skulle ju t.ex. kunna vara något för henne... (Grace Dent är även journalist och TV-kritiker, och verkar speciellt ha jobbat med dokusåpor. Hon kan nog ha fått en del inspiration till boken där...)

Själv är Shiraz inte intresserad av att bli känd. Hon är mer för "keeping it real". Det hon verkligen vill är att... plugga, faktiskt. Varför hoppade hon egentligen av sina A-levels-studier för att jobba som tomtenisse? Så här i sin nittonårskris ångrar hon det. Nu har hon inte råd att ta upp de studierna, utan måste försörja sig som okvalificerad dagmamma. Hon skulle dessutom vilja flytta hemifrån, för att bo åtta personer i familjens hus, som de gör nu, är ganska trångt.

Nästa bok i serien om Shiraz är den sista. Trist, för jag gillar verkligen de här böckerna. Å andra sidan är det bra att författaren slutar medan böckerna fortfarande är bra. Det vore mycket tristare om serien fortsatte långt efter att det inte finns mer att berätta om Shiraz. Det vore ju förfärligt med en Shiraz-bok där man inte skrattar högt minst fem gånger.

Till sommaren kommer den första "Diary of a Snob"-boken, som är "Diary of a Chav"-relaterad eftersom den hadlar om systern till en bikaraktär i böckerna om Shiraz. Det ser ut som om det ska bli två "Diary of a Snob"-böcker totalt, åtminstone preliminärt.

Diary of a Chav:
1. "Diary of a Chav: Trainers V. Tiaras"
2. "Diary of a Chav: Slinging the Bling"
3. "Diary of a Chav: Too Cool for School"
4. "Shiraz: The Ibiza Diaries"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar