måndag 1 december 2008

Diary of a Chav: Too Cool for School


Diary of a Chav: Too Cool for School
av Grace Dent

Shiraz och hennes bästis Carrie har hoppat av skolan och Carrie ska börja på Butterz Beauty School i London. Och Shiraz och Carrie ska lämna Essex och dela en lägenhet inne i London! Hurra! Shiraz kommer säkert hitta ett jobb. Kanske... Men medan Shiraz gör sig omöjlig på diverse arbetsplatser (tur att Danny på bemanningsföretaget gillar henne - snygg är han också!) glider Carrie ifrån henne. Plötsligt är hon ute och festar med en massa nya kompisar och träffar kändisar, medan Shiraz sitter hemma och är pank.

Hemma i Goodmayes har Shiraz' gamla rum blivit barnkammare åt hennes syster Cava-Sues baby, men vad är det egentligen med Cava-Sue? Borde hon inte vara glad?

Det här är en bokserie som jag tycker väldigt mycket om. Blandningen mellan realism och osannolika händelser är precis lagom. Det är tillräckligt realitiskt för att man ska tro på karaktärerna, samtidigt som Shiraz har en tendens att råka ut för lite väl galna saker. Att det brukar ordna upp sig för henne i slutet (efter många misslyckanden) är kanske inte helt trovärdigt, men man vill ju att det ska gå bra för henne. :)

Diary of a Chav:
1. "Diary of a Chav: Trainers V. Tiaras"
2. "Diary of a Chav: Slinging the Bling"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar