fredag 2 januari 2009

The Blair Witch Chronicles


The Blair Witch Chronicles
av Jen Van Meter
Illustrerat av Tommy Lee Edwards, Bernie Mireault, Guy Davis och Tom Fowler

Jag gillade filmen The Blair Witch Project när den kom. Kul med all den där bakgrundshistorien de hade hittat på, som påminner om riktiga spökhistorier (speciellt amerikanska sådana), och ryktena om att filmen skulle vara på riktigt. Jag blev dessutom påmind om den nyligen, när jag upptäckte flera handavtryck på väggen i källaren i mitt hus. ;-)

I "The Blair Witch Chronicles" berättas all den bakgrundhistorien, samt en "tidigare okänd" berättelse om ett brödrapars upplevelser i samma skog på 50-talet. Flera av de andra berättelserna ska vara baserade på ett slarvigt amatörseriehäfte, ritat av en tonårspojke som en gång försvann under flera dagar i skogen runt Burkittsville. Han hävdade att häxan hade talat till honom och serierna var ett sätt att återberätta historierna han hade fått höra.

Jag fick reda på lite mer om Elly Kedward (häxan herself) som jag antingen inte har vetat tidigare eller har glömt. Det tidigare är kanske mer troligt. Jag har aldrig gjort några direkta efterforskningar om mytologin kring filmen, så om det inte var med i filmen så har jag antagligen inte hört talas om det tidigare. Men egentligen tillförde seriealbumet inget till berättelsen. Det kanske var intressantare år 2000, när det kom ut och The Blair Witch Project var lite mer inne.

............................................................

"The Blair Witch Project" var det sista jag läste under 2008. Nu är det dags att börja fundera på vad som var årets bästa (och kanske sämsta) läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar