tisdag 27 maj 2008

Nana 9


Nana 9
av Ai Yazawa

Nu går det knappt att säga något om den här mangan utan en massa spoilers. Jag vill ju att folk ska läsa Nana och bli överraskade... Och så vill jag ju inte förstöra upplevelsen för min syster, som kommer låna den här volymen nu när jag är klar med den. :)

Nana K:s liv har förändrats en hel del. Hon gör numera bara som Takumi säger. Åtminstone är det så Nana O ser det. När Nana K flyttar ifrån deras gemensamma lägenhet verkar det nästan vara slutet på deras vänskap. De slutar träffas. Är Nana K lycklig med sitt nya liv eller inte? Hon verkar åtminstone glad över sina nya lägenhet, men hur har hon och Takumi det tillsammans?

Och så är det ju alla de andra i banden Blast, som kanske kommer slå igenom snart, och Trapnest, som redan är superkändisar, och alla runt omkring dem. De har också komplicerade liv. De flesta medlemmarna i de båda banden kommer från samma stad, och kände varandra redan innan de flyttade till Tokyo. Ren, Nana O:s pojkvän, var ju tidigare med i Nana O:s Blast, men bytte till Trapnest när de skulle få skivkontrakt. Även om alla är unga finns det många gamla minnen som kan komma upp till ytan.

Den här volymen är extra tjock, eftersom den innehåller en bonusserie. Den handlar om Naoki, den medlem i Trapnest som har den minsta rollen i serien för övrigt. Ren har ju haft en stor roll hela tiden, och både Takumi och Reira har fått mer och mer plats, men Naoki visste man inte mycket om. men det visar sig att han har en lika detaljerad bakgrund som de andra. (Haha, jag är sååå inne i den här serien. Den låter rätt såpa-aktig när man läser här, och det kanske kan stämma. Men den enda skillnaden mellan såpa och seriöst drama är ju tydligen att man pratar mer tillgjort i det sistnämnda.)


Tidigare delar i serien:
- Nana 1
- Nana 2
- Nana 3 & Nana 4
- Nana 5
- Nana 6
- Nana 7
- Nana 8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar