fredag 23 juni 2006

Neon Genesis Evangelion del 6 och 7



Neon Genesis Evangelion del 6 - Fjärde barnet
Neon Genesis Evangelion del 7 - En mans strid
av Yoshiyuki Sadamoto/Gainax

Den här mangan är så bra! Min mangaläsande syster har inte riktigt kommit in i denna och läser den inte, men jag tycker att hon borde. Läs, Set-chan!

Neon Genesis Evangelion utspelar sig i framtiden, när jorden utsätts för attacker av de mystiska "apostlarna". Det enda försvaret är en osrts stora robotar som verkar i symbios med ett barn som får dem att röra sig. Huvudpersonen Shinji är ett av dessa barn. Det är hans pappa som är hjärnan bakom projektet, men de har i stort sett ingen kontakt. Det är ganska stor skillnad på den här serien och andra manga (i plural, dxet borde heta manga då också, på japanska lär det inte finnas speciella pluralformer) som jag läser. Denna är mycket allvarligare och dystrare.

Jag kan inte avslöja vad som händer (dels för att det är så komplicerat att förklara), men jag längtar efter nästa del. Tyvärr har det bara kommit nio delar hittills i Japan, och där kommer de ut med väldigt långa mellanrum, så snart kommer jag få vänta ännu längre än nuvarande tre månader mellan böckerna. (Men som synes så har jag inte köpt dem riktigt var tredje månad heller...)

Tidigare delar i serien:
- Neon Genesis Evangelion del 1 - Apostlarna anfaller
- Neon Genesis Evangelion del 2 - Pojken och kniven
- Neon Genesis Evangelion del 3 - Ett vit ärr
- Neon Genesis Evangelion del 4 - Asuka anländer
- Neon Genesis Evangelion del 5 - Gravkors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar