onsdag 21 juni 2006

Stressade tjejer


Stressade tjejer
av Jacqueline Wilson

"Stressade tjejer" är fortsättningen på "Kära tjejer". Det är fortfarande högstadietjejen Ellie som berättar om sitt liv.

När Ellie och hennes bästisar Magda och Nadine ska handla julklappar råkar de hamna mitt i en modelltävling som tjejtidningen Spicy anordnar. Magda och Nadine tycker att det kunde vara kul att ställa upp, men Ellie har råkat höra en kommentar som en av de andra deltagarna slänger ur sig om henne - att hon är för tjock för att bli modell.

Nadine går vidare i tävlingen och börjar förändra sig från sin vanliga gothstil till en mycket tjejigare modell-look. Magda går inte vidare, men deppar inte för det. Hon vet att hon är supersnygg ändå. Kanske för snygg. Alla kanske inte uppfattar henne på rätt sätt. Ellie börjar tänka på vad hon äter. Hela tiden faktiskt. Hon räknar kalorier, hoppar över måltider och börjar träna. Hennes unga styvmor Anna uppmuntrar henne och börjar själv leva lite sundare. Ellie och Anna har börjat komma bättre överens på sista tiden, nu när Ellie är så gammal att de kan vara lite mer som kompisar. Bantningen blir en grej som båda intresserar sig för. Men trots att Ellie döljer det börjar folk märka att hennes bantning inte är det minsta sund...

Bra bok faktiskt. Den förra var helt okej, men den här var bättre. Berättarstilen är väldigt sympatisk och kul. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar