torsdag 29 juni 2006

Av samma blod


Av samma blod
av Agnes von Krusenstjerna

"Av samma blod" är den sjunde och avslutande delen i Fröknarna von Pahlen-sviten, så jag ska inte skriva för mycket om vad som händer. Det är för övrigt mest inre handling i de här böckerna, och det är alltid svårare att beskriva. Speciellt om man inte vet vilka personerna är och vilket förhållande de har till varandra.

Tre unga kvinnor i släkten väntar barn, och av olika anledningar har de ingen som kan ta hand om dem utom Petra von Pahlen. Eka förvandlas nästan till någon sorts hem för blivande mödrar. Barn är ett lite ömtåligt ämne för Petra, för själv har hon inga. Hon blev ju aldrig gift. Men det är ju inte Angela heller, och vad ska man säga om de andra bådas äktenskap egentligen?

Jag tycker om de här böckerna, men jag vet ändå ingen som jag direkt skulle rekommendera dem till. De är lite udda på nåt sätt. Eller kanske inte, men de tillhör inte någon av de genrer som de flesta jag känner brukar läsa. Det kanske skulle vara svårt att övertyga folk. (Kanske peka på de fina pocketomslagen? Hihi.)

1. "Den blå rullgardinen"
2. "Kvinnogatan"
3. "Höstens skuggor"
4. "Porten vid Johannes"
5. "Älskande par"
6. "Bröllop på Ekered"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar