lördag 4 juli 2009

Ligge i grønne enger


Ligge i grønne enger
av Anne B. Ragde

Egentligen skulle det inte bli fler böcker om familjen Neshov efter "Berlinerpoplene" och "Eremittkrepsene", men så blev det det ändå. "Ligge i grønne enger" följer familjen ännu en liten bit i livet.

Det är i alla fall Torunn som driver gården Neshov nu, men hon gör det av plikt och utan glädje. Hennes farbröder har planer om att använda olika byggnader på gården till sina egna projekt, men detta förutsätter att Torunn fortsätter driva gården. Så då blir det ännu större ansvar, när flera personers planer hänger på henne. De bitarna som handlar om Torunn är ganska deppiga. Tur då att det råder babyyra i Köpenhamn, där Erlend och Krumme väntar barn med ett lesbiskt par. Vissa oroliga tankar inför framtiden finns väl, men för det mesta är det glädje och shopping som gäller.

Den här boken är väl ungefär som de två tidigare, livet går upp coh ner för personerna det handlar om. När "Eremittkrepsene" slutade var man ju bara tvungen att få veta hur det skulle gå. Men det känns inte som om historien blir mer avslutad i och med "Ligge i grønne enger". När man slår igen boken undrar man fortfarande hur det ska gå. Inte i riktigt lika hög grad som efter den förra boken kanske, men inte särskilt mycket mindre heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar