måndag 4 januari 2016

Sword Princess Amaltea 3

Sword Princess Amaltea 3
av Natalia Batista

Sista delen i Natalia Batista finfina fantasyserie som utspelar sig i en värld där könsrollerna är omvända jämfört med vår värld. Amaltea är drottningens yngre dotter och ärver därför inte sin mors drottningrike. I stället påbjuder traditionen att hon ska ge sig ut i världen och rädda en prins i nöd. Det är inte så att Amaltea vill rädda någon dum prins, men det är hennes mor som bestämmer och kvin måste följa de gamla traditioner som ska upprätthålla freden mellan länderna.

Nu i den sista delen ska Amaltea bara föra hem sin prins till hans mors drottningrike, men om de trodde att det skulle bli lätt så tar de fel. Men framför allt handlar det om att inse att de gamla reglerna om hur prinsessor och prinsar, eller kvinnor och män för den delen, ska uppföra sig kanske inte är så bra eller rättvisa. Det är som att det blir extra tydligt när man vänder på det så här, annars är man väl för van vid det för att se.

Eftersom jag en gång i tiden fick det första fanzinet (innan serien kom ut i bokform) av min syster så tyckte jag att det här kunde passa in som "Recommended by a family member" i bokbingot. Det är bingo för sommaren 2015, nu måste jag snart bli klar alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar