måndag 11 januari 2016

2015 års bästa ... romaner, noveller, humor, utmaning

Jag brukar dela upp mina listor över (förra) årets bästa läsning på flera inlägg, och så blir det även i år. Fast det kändes extra svårt att dela upp det i år. Flera böcker passade in i flera kategorier.

ROMANER
Förra gången var det också svårt att välja ut en eller ett par romaner som var bäst. 2015 var inte lika svårt. Bäst var underbara "Lighthousekeeping" av Jeanette Winterson.

Men jag vill också nämna "Ru" av Kim Thúy och "Främlingsleguanen" av Martina Montelius. Också fantastiska.

NOVELLER

Här kommer jag inte välja en enskild novell, utan i stället min nya söndagstradition. Så här är det: på vardagar äter jag inte ens frukost hemma och på lördagar har jag ofta en lite lätt tidspress, inte så farligt men jag kanske ska iväg på något och så har jag sovit aningen längre än planerat. Men på söndagar kan jag för det mesta äta frukost precis hur länge jag vill. Och jag kan läsa en hel novell (medan mitt te står och blir kallt). Gärna en enskild novell, t.ex. en från Novellix eller vissa sorters Penguin-böcker. Perfekt.

HUMOR
"Morantologi" av Caitlin Moran var riktigt kul.

UTMANING

BOTNS bingobricka, som man slumpar fram här. Jag är också med i en facebookgrupp för svenska deltagare. ÄR med, för jag är förstås inte färdig än även om tanken bara är att man ska läsa under sommaren. Den här bilden är dock inte riktigt uppdaterad, jag har faktiskt bara tre rutor kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar