torsdag 9 januari 2014

Årets bästa, del 1

Statistiken för 2013 är avklarad, då var det dags för de bästa böckerna från året. Det kommer bli flera inlägg om det, och idag blir det ... de vanliga böckerna? ... de tunga kategorierna?


Årets roman: "Att föda ett barn" av Kristina Sandberg.
Det var inte ett alltför svårt beslut även om konkurrensen var tuff, med både "Sjukdomen" och "Döden" av Jonas Gardell, "Drömmaren och sorgen" av Eva-Marie Liffner och "Dager i stillhetens historie" av Merethe Lindstrøm. Tydligen läste jag massor av bra svenskt och en del norskt förra året.


Årets roman/biografi: "Syngja" av Lars Amund Vaage.
Det kallas roman även om jag förstår det så att den är helt baserad på författaren och hans dotter. Ja, jag hittar på kategorierna efter det att jag har valt ut vilka böcker jag vill lyfta fram. Bara läs den, okej?


Årets noveller: "The Escape" av Katherine Mansfield.
En kort bok med bara några få noveller. Jag vill gärna läsa mer av Katherine Mansfield i framtiden.


Årets fackbok: "Expeditionen: Min kärlekshistoria" av Bea Uusma.
Självklart! Men jag tyckte även att "Vem var det där?" av Görel Kristina Näslund var väldigt intressant.

Årets återkomst: "Bridget Jones: Mad About the Boy" av Helen Fielding.
Okej, den tillhör ju absolut inte de bästa böckerna jag har läst under året, men tänk att det kom en ny bok om Bridget Jones! Men det är fortfarande bara den första som är bra.

2 kommentarer:

  1. Katherine Mansfield gillar jag också, har läst en del men vill läsa mer! Och kanske att jag vågar mig på Bridget, trots att jag har hört den stora spoilern ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du är nyfiken på vad som händer Bridget så tycker jag att du ska läsa den. Även om den inte är särskilt bra. Det var ju mest så att jag villöe veta hur det skulle gå. :-)

      Radera