fredag 15 november 2013

Detektiv Conan Band 65


Detektiv Conan Band 65
av Gosho Aoyama

Fler kniviga deckargåtor med Conan Edogawa, eller Shinichi Kudo som han egentligen heter. En blandning av blodiga mordgåtor och mer lättsamma fall, som vanligt.

I den här delen är det både fall där mästertjuven Kid (Kaito Kid kallas han visst på tyska - ja, jag läser ju serien på tyska nu - där Kaito är japanska för tjuv) och den svartklädda ligan förekommer. Kaito Kid är en osannolik mästertjuv, som precis som Conan ser ut att vara ett barn, och som begår spektakulära brott och alltid kommer undan. Ändå är han inte direkt Conans fiende, utan de hyser en ömsesidig respekt för varandra. De är just motståndare, som i ett spel. Vem ska lyckas överlista den andre den här gången?

Den svartklädda ligan är däremot inget annat än fiender. En ondskefull och mystisk sammanslutning som är ute efter att döda Conan och hans kompis Ai. Ai är en avhoppare från ligan och båda ser ut som barn på grund av en mystisk drog som ligan har tagit fram. Ai har väl nästan ännu svårare än Conan att spela ett övertygande barn. I verkligheten är hon ett par år äldre än Conan, som var sexton år när han "föryngrades".

Men mest klurigt här är fallet med den röda väggen, som varken har med den svartklädda ligan eller med Kaito Kid att göra. Och upplösningen är inte förrän i nästa volym, så jag läser nog den ganska snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar