måndag 30 april 2012

Harry Potter and the Half-Blood Prince


Harry Potter and the Half-Blood Prince
av J. K. Rowling
Uppläst av Stephen Fry

Harry Potter-böckerna tål omläsningar väldigt väl. Jag tycker att jag upptäcker en del nytt nu när jag vet hur det kommer att gå. Eller så tror jag bara att jag upptäcker nya detaljer eftersom det var sju år sedan jag läste boken sist och jag antagligen har glömt en del sedan dess.

Är det okej med spoilers så här långt efter att en omtalad bok har kommit ut? Kanske inte? Men jag kan väl i alla fall säga att det här är boken där alla i det magiska samhället har insett att Voldemort verkligen är tillbaka. Det är också boken där man får en fördjupad bild av flera av the Death Eaters (heter de Dödsätare på svenska? Voldemorts anhängare). Man får också veta mer om Voldemort. Och för den delen om Dumbledore, om Harrys föräldrar och många andra.

Inläsningen känns perfekt. I inläsningen av den allra första boken var jag ju inte riktigt nöjd med hur Stephen Fry gjorde barnens röster (alltså Harry, Hermione, Ron m.fl.), men det blev bättre sedan och nu är de ju inte heller barn längre. Resten har varit mycket bra hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar