tisdag 24 april 2012

Arielles första kärlek


Arielles första kärlek
av Monika Fagerholm

Jag har inte lyckats förstå grejen med Monika Fagerholm än. Jag läste "Underbara kvinnor vid vatten" för många år sedan och blev inte alls sådär imponerad som "alla andra" verkar ha blivit. Och den här Novellixen känns inte heller som något för mig. Det är svårt att säga varför, men det känns bara som lite olika scener som inte hänger ihop (förutom att de handlar om samma person då).

2 kommentarer:

  1. ja, alltså, Monika själv här. Ville bara skriva att jag håller med dig till 100 % (nästan, lite författarfåfänga lämnar vi tomt för) angående Arielle.
    Den är ett misslyckande.
    Scenerna ska vara lsöryckta o c h hänga ihop och av helheten ska uppstå en historia.
    Var det meningen.
    Nu blev det just sådär. Styltiga meningar och nåt krampaktigt över allt. Verkligen inte Arielle (i bemärkelsen luft, luftighet). Varma hälsningar Monika Fagerholm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojdå, jag brukar aldrig tänka på att författarna till böckerna jag skriver om kanske hittar min blogg. Men det är ju egentligen roligt om någon gör det.

      Synd att du inte blev riktigt nöjd med Arielle-novellen. Men då kan jag ju i alla fall få tro att mitt läsande ändå har utvecklats de senaste femton åren, och att jag skulle ha förstått "Underbara kvinnor vid vatten" om jag hade läst den nu i stället för när jag var 19-20 år.

      Radera