söndag 4 juli 2004

Vi på Saltkråkan



Vi på Saltkråkan
av Astrid Lindgren

Det är väl nästan så att jag inte behöver skriva nåt om den här. Har man inte läst boken så har man ju sett TV-serien, eller hur? Men om du nu har tillbringat hela livet i en garderob (utan TV eller böcker) så handlar det om familjen Melkersson (velige pappa Melker, duktiga storasyster Malin, bröderna Johan, Niklas och Pelle) som kommer till ön Saltkråkan som sommargäster. Till att börja med så ser inte Snickargården, som de hyr, mycket ut för världen, men de börjar snart trivas.

Bofasta på Saltkråkan är bl. a. Tjorven, som är i Pelles ålder, hennes stora hund Båtsman, hennes systrar Teddy och Freddy, som är i samma ålder som Johan och Niklas, och lite annat folk. Det finns alldeles för många som vill uppvakta Malin, enligt hennes bröder, men så är det jämt. Den rätt så besvärliga Stina, som är lite yngre än Tjorven och brukar besöka sin morfar på Saltkråkan, vill försöka hitta en förtrollad prins åt Malin. Tjorven, Pelle och Stina leker och blir ovänner omvartannat, och flickorna bråkar om vem som ska få leka med Pelle. Och så finns det en massa djur att leka med och ta hand om. De fyra äldre barnen bildar en hemlig klubb. Melker trasslar till det mesta och Malin ordnar allt.

Haha, det hade ni ingen aaaaaning om.

Jag har läst alldeles för få Astrid Lindgren-böcker. Vet inte varför, jag tycker ju att de är bra. Måste göra nåt åt det. Att läsa böckerna är väl ett ganska bra sätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar