fredag 19 september 2003

Death: The Time of Your Life


Death: The Time of Your Life
av Neil Gaiman. Illustrerad av Chris Bachalo, Mark Buckingham och Mark Pennington. Inledning av Claire Danes.

I det andra albumet om Death får vi lära känna det lesbiska paret Hazel och Foxglove, som vi tidigare stött på i "Death: The High Cost of Living" och "A Game of You", lite bättre. Innan har de mest hållit sig i bakgrunden, men nu är det de som är huvudpersonerna.

Foxglove har slagit igenom som sångerska och enligt hennes manager är det inte bra för hennes karriär om hon är öppet lesbisk. Alltså går hon på premiärer tillsammans med inhyrda kavaljerer. Alltså säger hon i intervjuer att det inte finns någon särskild i hennes liv. Alltså kallas Hazel för Foxgloves sekreterare.

Hazel är hemma och tar hand om sin lille son. Hon saknar livet innan Fox blev känd. Nu kommer Fox inte hem ens när Hazel verkligen behöver henne. Verkligen, verkligen behöver henne. (Om du undrar varför, så tänk: Hmmm, vad heter den här boken nu igen?)

Det här är definitivt det Deathalbum som jag tycker är bäst, det där man lär känna personerna bäst. Jag gillar också att det handlar om några som jag känner igen sedan tidigare. Allting hänger ihop så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar