måndag 8 september 2003

Hummerfesten


"Hummerfesten" är den andra av Viveca Lärns Saltöböcker. Den första, "Midsommarvals", skrev jag om för ett tag sedan. Jag försöker läsa den här serien efter årstid och "Hummerfesten" utspelar sig i september. Sommargästerna har lämnat Saltön, men Sara från Göteborg jobbar fortfarande hos Kabben och Lotten på restaurang Lilla Hunden. Dessutom har hon funnit kärleken i MacFie, som inte bara är gammal nog att vara hennes far utan faktiskt är tio år äldre än Saras pappa. Men MacFie har djupt rotade vanor och förhållandet är inte direkt friktionsfritt. Speciellt inte när MacFie får en rival.

Tobakshandlaren Blomgren hade trott att allt skulle återgå till det normala efter att hans fru Emily kom tillbaka efter att ha lämnat honom och bott i en bil i fyra dagar. Men så blir det inte alls, för Emily är fortfarande inte nöjd med hur hennes liv blivit. Hon bestämmer sig för att gå med i en bantningsgrupp och där träffar hon polisen Christer. Snart dyker Christer upp överallt och skämtar om hennes vikt.

Johanna går och väntar på att Blomgren ska lämna Emily, men det verkar han inte för avsikt att göra.

Annars är det stora samtalsämnena på ön hummerfisket och att det inte kommer bli någon hummerfest i år, nu när det har blivit antikt- och begagnataffär i hamnmagasinet.

Den här boken var lättare att komma in i än "Midsommarvals". Nu visste jag ju vilka alla var. Ett par personer som jag inte hade så stor betydelse för handlingen (några sommargäster) har försvunnit, några andra har tillkommit. Jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien, men det blir inte förrän i jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar