onsdag 10 september 2003

Death: The High Cost of Living


Death: The High Cost of Living
av Neil Gaiman. Tecknad av Chris Bachalo, Mark Buckingham och Dave McKean. Inledning av Tori Amos.

Den mest populära karaktären i "The Sandman" är nog Morpheus/Dreams syster Death. Så bra att det finns två tunna seriealbum om henne också då. Förutom det här, som är det första, så finns det "Death: The Time of Your Life".

I det här får vi träffa en sextonåring pojke som lustigt nog heter Sexton (betyder kyrkvaktmästare, dödgrävare). Han tycker att livet är trist och meningslöst och har planer på att ta livet av sig. Så träffar han Didi, en söt svartklädd tjej som hävdar att hon är Döden och att hon måste leva som människa en dag vart hundrade år, och det råkar vara just den här dagen. Sexton är skeptisk, men vi som har läst Sandman vet ju att hon talar sanning. Eftersom Sexton inte har något annat att göra (hans mamma vårstädar och då är det bäst att hålla sig borta) följer han ändå med Didi medan hon njuter av livet och letar efter en bra fest. Samtidigt försöker folk med viss kunskap om magi och mysterier få tag på Death.

Det här är ett ganska kort album, och det är väl i stort sett fristående. Fast det är ju bra om man har läst Sandman fram till del 5 åtminstone.

Behöver jag säga att jag gillar det här albumet? :) (Fast det är klart, lika bra som Sandman är det inte.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar