tisdag 2 september 2003

Mer Sandman


Jag fortsätter med Sandmanläsningen.

Har läst:

Del 4 - "Season of Mists". Morpheus måste resa till Helvetet (jag tänker inte avslöja varför, läs själv!). Men förra gången han var där förödmjukade han Lucifer inför alla hans undersåtar. Lucifer har alltså starka skäl att hämnas, och Morpheus är inte alls säker på att han kommer att återvända från sitt uppdrag. (Jag har nog sagt att the Endless inte kan dö, men det beror på hur man ser det. Om de dör ersätts de genast av en ny aspekt av sig själva, men det blir ju inte samma individ. Det här är en sådan där sak som blir begriplig när man läser serien.)

Del 5 - "A Game of You". I det här albumet återser vi Barbara, som hade en liten roll i "The Doll's House". Hon har inte drömt något sedan dess, men plötsligt dyker en varelse från hennes tidigare drömmar upp i vår värld. Barbara börjar drömma igen, och den här gången är det dödligt allvar.

Mmmm, två väldigt bra historier. :) Jag tycker dessutom om att en person som skymtat förbi tidigare kan vara en av huvudpersonerna i en senare berättelse, och tvärtom. Ofta märker man det inte ens förrän man läser om hela serien.

Nu har jag börjat på det sjätte albumet, "Fables & Reflections".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar