tisdag 6 augusti 2019

Frimärksmysteriet på Loberga

Frimärksmysteriet på Loberga
av Sivar Ahlrud

Ett mysterium med tvillingdetektiverna Klas och Göran och deras kusin Hubert, men lite annorlunda än vanligt. Det brukar ju vara så att det är skollov och tvillingarna åker och besöker kusinen i Stockholm eller att det är Hubert som reser upp till tvillingarnas norrländska hemort Vindsele. Men den här gången har Hubert i stället skaffat sig ett sommarjobb, att plugga med en något yngre skolelev som bor på ett slott! – titelns Loberga.

Tvillingarna får ett retsamt brev från kusinen. På hans sommarjobb finns det ett mysterium, men det tänker han minsann klara upp själv, så det så. De blir övertygade om två saker, dels att Hubert är i fara, dels att han inte kan klara sig ur knipan utan deras hjälp. De har inte hans adress, men de tänker inte låta det hindra dem från att "komma till undsättning"!

Många komiska, och en del ganska spännande, situationer. Vad mysteriet består i och vem som klarar upp det får man läsa själv, men jag kan säga att tvillingarna skapar ett eget litet mysterium för Hubert. Kommer han nånsin komma underfund med exakt vad som tilldrog sig på Loberga slott?

Den här boken har fått äran att vara med i Göran Häggs "1001 böcker du måste läsa innan du dör". Bara en sån sak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar