söndag 6 januari 2019

2018 ... allt det andra

Favoriter från 2018:
- Romaner, noveller, deckare, klassiker
- Barnböcker, ungdomsböcker, fantasy, science fiction
- Skräck och serieböcker
- Facklitteratur, biografi, memoarer 

Det är ju inte bara de bästa böckerna man vill ha med i sina listor. (Jag skippar sämsta böckerna.) Och inte sånt som "bästa film" heller (jag ser inte så mycket på film, men tänker att det måste väl vara Amatörer – av det jag såg). Det finns ju annat som man måste nämna när man sammanfattar året. Inte som en topplista, bara sånt som hände.

ÅRETS BOKHANDEL

Inleder genast med något som ändå är en sorts "årets bästa". Kom på förra året att detta ju är en kategori som man verkligen borde ha med i listorna. Frågan är ju då om det ska vara nåt speciellt som man har besökt under året, eller en som man är i flera gånger varje år. I år blev det den senare kategorin, för jag tänkte häromdagen på hur kul det är att gå på Science Fiction-bokhandeln. För min del är det ju den i Göteborg som gäller. De för inte mina mest lästa genrer egentligen, men jag uppskattar nördigheten.

ÅRETS MYSTERIUM
Fallet med Kri-omslaget! Jag trodde att jag hade skrivit mer om det i bloggen, men tror det var under min superjobbiga badrumsrenovering när jag kanske bloggade lite mindre ... Jag upptäckte i alla fall att Ester Ringnér-Lundgrens bok "Ett hjärta åt Kri" har ett omslag som är väldigt likt en utgåva av Richard Yates bok "Young Hearts Crying", MEN det var inte samma bild. Marcus Stenberg nystade så långt det gick, med ytterst läsvärt resultat.

ÅRETS PROJEKT

Bokläsningsbingo i somras. Kul sätt att välja sina böcker på, även om man ändå läser lite som man vill och kanske inte blir klar.

ÅRETS BESVIKELSE

Svenska Akademien.

MARGIT SANDEMO

Margit Sandemo gick bort 2018, och det skrev jag lite om här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar