tisdag 1 januari 2019

Gott nytt! (SUB och mål för 2019)

Nytt år. I bokbloggarna är det dags att summera läsningen under året som gick och kanske sätta upp några läsmål för det nya året.

Jag har börjat räkna på statistik och filar på mina listor över förra årets bästa böcker. Men jag har inte bloggat om allt jag läste under förra året än, och jag vill helst göra det först. I år handlar det bara om två böcker. Ibland ligger jag betydligt längre efter med bloggen.

Som vanligt när det är månadsskifte så har jag räknat mina högar (hyllor) med olästa böcker. 2033 stycken. Det är många. Jag kommer väl läsa några stycken av dem under året i alla fall. Men jag kommer också att fylla på med mycket nytt.

Mitt Goodreadsmål kommer vara på 144 böcker. Det har det varit de senaste åren. Oftast har jag klarat det, men 2017 misslyckades jag, så jag tror inte att jag ska höja det. Jag vill inte heller ha ett så högt mål att jag väljer bort långa böcker på grund av det.

Jag har bestämt mig för att sluta dra lott om en oläst bok som ska få komma upp till ytan och läsas under månaden. Jag läser dem ju ändå inte.

Jag vill fortsätta med mitt Jorden runt-projekt, och så har jag ju börjat samla på den här serien med böcker av kvinnliga nobelpristagare i litteratur. Ett mål skulle kunna vara att läsa böcker av hälften av dem (alltså sju av fjorton). Ibland har jag redan läst titeln som är med i serien, och då kommer jag nog läsa en annan titel. Om det inte är nåt som jag känner för att läsa om förstås. Det beror ju lite på hur länge sedan det var jag läste boken senast.

Och så vill jag fortsätta att läsa på flera olika språk. 2018 lyckades jag läsa lite på ett "nytt" språk, nämligen franska. Så det hoppas jag att jag fortsätter med. Och komma ihåg att läsa något på tyska , höll nästan på att missa det 2018!

Annars inga särskilda mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar