måndag 5 augusti 2013

Vince & Joy


Vince & Joy
av Lisa Jewell

Vince och Joy träffas på en husvagnscamping på 80-talet. De är nitton respektive arton år gamla och båda är där med sina föräldrar. Många år senare, efter en skilsmässa, berättar Vince för sina vänner om Joy, den fantastiska tjejen han träffade och förlorade oskulden till. Det var bara det att nästa morgon var hela hennes familj försvunnen. Det enda spåret var ett brev från Joy, där bläcket var utsmetat och det enda Vince kunde tyda var att hon skämdes. Så tydligen har han ljusare minnen från händelsen än vad hon har.

Självklart hade de maximal otur med vad som suddades ut och vad som syntes i Joys brev. Men de förlorar kontakten, men det är nästan som om Ödet vill fixa ihop dem ändå. Flera gånger genom åren är de så väldigt nära att träffas.

Man får läsa om vad båda Vince och Joy gör under de kommande tjugo åren ungefär. Det var faktiskt en väldigt förutsägbar bok. Alla mina teorier om vad som skulle hända visade sig stämma. Trots det tyckte jag om boken. Den var mysig och lättläst, fast ändå med en del konflikter som höll spänningen uppe. Och Vince och Joy var ju sympatiska. Man vill verkligen veta hur det ska gå för dem, även om man har en ganska god gissning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar