söndag 22 maj 2011

Vi håller på med en viktig grej


Vi håller på med en viktig grej
av Sara Hansson

Ni ser väl vad omslaget föreställer? En liten Mel C-kopia och en liten Geri-kopia. :) Resten av gruppen skymtar i bakgrunden. Jag var ju bara tvungen att köpa det här seriealbumet! Jag är alldeles för gammal för att ha klätt ut mig och mimat till Spice Girls men min syster är i rätt ålder, dock en hel del yngre än tjejerna i "Vi håller på med en viktig grej". Jag hade praktik på min systers skola läsåret 97-98 och det var mimframträdanden hit och "vi går ut och pratar om Spice Girls" dit. Väldigt sött. Var inte det något speciellt med Spice Girls, det här med att alla ville klä ut sig till dem? Det ligger nog mycket i det som Rebbe i boken säger, att Backstreet Boys inte var några riktiga idoler för de "kan man bara bli kär i, men Spice Girls vill man ju VA".

Sara går i femman och upplever en kväll något livsomvälvande. Bullen visar videon till Wannabe, och Sara har fått nya idoler. Det visar sig att Rebbe i sexan också äskar Spice Girls och nu har Sara fått en bästis också. Föräldrar och lärare förstår inte alls Spice Girls storhet, och klagar mest på att Sara knyter upp T-shirten så att magen syns.

Det handlar om att tänka mycket på sina idoler, att oroa sig för att mamma ska dö (inte av någon speciell anledning, utom att det är det värsta man kan tänka sig), men allra mest om att ha en bästa kompis och hur kompisen blir något av det viktigaste i hela världen. Fint. Rekommenderas kanske lite extra för de som är födda sådär 1985-90.

1 kommentar:

  1. Ah, jag var ocksa lite for gammal nar Spice Girls kom, men man kunde ju inte undga hysterin...Och lite coola var de ju, aven om vi aldrig skulle ha erkant det offentligt, jag och mina kompisar! ;-)

    SvaraRadera