söndag 8 maj 2011

Hypocrite in a Pouffy White Dress


Hypocrite in a Pouffy White Dress
av Susan Jane Gilman

Någon bokbloggare skrev någon gång något bra om Susan Jane Gilmans böcker. Kan det ha varit Johanna Lindbäck pre-Bokhora? I alla fall, såna saker får man ju se till att komma ihåg när man går in i en tillfällig butik där man vräker ut tre engelska pocket för 100 kronor. För då plockar man åt sig bl.a. "Hypocrite in a Pouffy White Dress" och något år senare har man jätteroligt på flyget till och från Barcelona. Jag har vissa koncentrationssvårigheter på resor, så då letar man fram nåt roligt med kortare texter i SUB:en. En orsak till att faktiskt ha en rejält tilltagen SUB.

Det är en samling kortare texter, alldeles för långa för att vara krönikor eller kåserier, men lite i den stilen. Det handlar om olika pinsamma eller komiska ögonblick ut Gilmans liv, och ett motto med boken är att hon vill visa att en kvinna inte behöver ha en man i sitt liv för att uppföra sig som en fullständig idiot. All chick lit handlar ju om tokiga saker som händer när man letar efter "den rätte" ... Men att ha hippieföräldrar (dock inte tillräckligt hippa för att åka ett par mil från den alternativa semesterbyn till Woodstockfestivalen, så Susan Jane Gilman fick ingen historia om hur hon var på Woodstock som liten att imponera med på mingelfester), möta sina idoler, ljuga i skolan eller vara inkompetent jobbet räcker så bra så om det är att göra bort sig man vill. Hennes drivkraft är väl förstås snarare längtan efter uppmärksamhet, men det verkar gå lite hand i hand.

2 kommentarer:

  1. Ja, det var nog jag! Gillade White pouffy dress massor, och undrar fortf hur jag kunde hitta den. Men mkt glad att jag gjorde det!

    SvaraRadera
  2. Jag måste tacka för tipset. Det var en väldigt rolig bok, och bra att ha under en flygning som kunde ha blivit långtråkig.

    SvaraRadera