onsdag 28 april 2004

Den bedrövliga byn


Den bedrövliga byn
av Lemony Snicket

De föräldralösa barnen Baudelaire adopteras av en hel by ("it takes a village..."), där de tvingas utföra sysslor åt alla bybor. De får i alla fall bo hemma hos en väldigt trevlig man som har ett hemligt bibliotek åt Klaus, en hemlig uppfinnarverkstad åt Violet och saker som Sunny i hemlighet kan bita i. Uppfinningar och att bita är nämligen bara två av de saker som är förbjudna i byn. Dessutom förbjuds alla böcker som nämner något som är förbjudet i byn, vilket gör att det nästan inte finns några böcker där, förutom i Hectors hemliga bibliotek förstås. Hector är inte förtjust i byns alla regler, men han vågar inte säga något utan blir helt stum. Ingen hjälp när en oskyldig man anklagas för att vara greve Olaf alltså...

Dessutom är hela byn full av kråkor (och kråkhattar och en kråkfontän) och på ett mystiskt sätt dyker det upp dikter skrivna av syskonens vän Isadora Quagmire. Isadora och hennes trillingbror Duncan är ju tillfångatagna av greve Olaf. Ska Violet, Klaus och Sunny lyckas rädda dem?

Mer! Mer! När kommer nästa bok? Tidigare har ju böckerna kommit ut två och två, men den här gången kom det bara en. Det ska ju bli tretton totalt, så nån gång måste det ju bli så förstås... "Den bedrövliga byn" är förresten den sjunde boken i serien Syskonen Baudelaires olycksaliga liv. Jag är väldigt förtjust i de här böckerna. Tro det eller ej, men de är faktiskt roliga.

Tidigare böcker i serien:
- Lite om "En olustig början" och "Reptilrummet".
- Lite om "Den sorgsna sjön" och "Det sällsamma sågverket".
- "Den skräckfyllda skolan"
- "Det hemliga hisschaktet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar