torsdag 22 april 2004

Sailor Moon SuperS


Sailor Moon SuperS
av Naoko Takeuchi

Lånat lite Sailor Moon av min lillasyster. Läste de 11 första för rätt länge sen, de är de som bara kallas "Sailor Moon". Sen kommer de fyra som jag har läst nu - "Sailor Moon SuperS". Fråga inte mig vad det står för. :)

Jag har väldigt svårt att hänga med i handlingen. Ofta förstår jag inte riktigt vad som händer. Det är nåt med berättartekniken som är krångligt, och så fattar jag inte alltid vad som händer i en bild. Fast min syster säger att det inte alls är svårt.

Sailor Moon handlar i alla fall om en fjortonårig japansk skolflicka som heter Usagi (i Japan), Bunny (amerikanska seriealbumen, som det här. "Usagi" betyder förresten kanin, och hon har väldigt mycket kaninprylar.), Serena (amerikansk TV), Annie (svensk TV) och säkert nåt helt annat på andra platser... Hon är lat och barnslig, dålig i skolan och gillar att äta, och så kan hon förvandla sig till superhjältinnan Sailor Moon. Det finns andra sailorhjältinnor också, och de har blivit vänner även privat. På uppdrag av några talande katter måste de bekämpa fiender, trots att de till en början inte riktigt vet varför. Men när man kommer in i SuperS-serien vet de vad de kämpar för. Här har de kommit upp till nästa stadium i skolan, de får en del nya krafter och dessutom nya fiender.

Som sagt så har jag svårt att hänga med i vad som händer, men det finns en del som tilltalar mig i serien också. Det är inte bara en massa strider ju. Jag tycker det är roligare att läsa om när sailorhjätinnorna (som sig själva) ska plugga inför en massa prov. En av dem är supersmart och de andra är inte fullt så motiverade... :)

Kommer säkert läsa de tre sista seriealbumen snart. Har nämligen lånat dem också. De kallas för Sailor Moon StarS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar